top of page

Освітній проект з духовно-патріотичного виховання "Вчимося пишатися рідним краєм"

Цінність життя – це такі святині, як Батьківщина,

синова вірність, відданість землі, де ти народився

і осмислив себе, люди, які зростили і годували тебе

(В.О.Сухомлинський)

АКТУАЛЬНІСТЬ ПРОЕКТУ:

На сучасному етапі стратегічним завданням та одним з головніших напрямків виховної роботи в навчальних закладах є національно-патріотичне виховання, виховання національної самосвідомості, моральних якостей особистості. Патріотичні почуття дітей дошкільного віку засновуються на інтересі до найближчого соціального, природного і культурного оточення, того рідного і дорогого з чого починається Батьківщина: сім’ї, батьківського дому, рідного міста, краю, країни, традицій та звичаїв народу. Затвердити це в свідомості та почуттях дитини, навчити дорожити цим - значить навчити бути власно зацікавленим долею рідного і дорого, яким є свій дім, своє місто, своя Вітчизна.

МЕТА: формування духовно багатої та патріотично налаштованої особистості дитини засобами краєзнавчого матеріалу.

Завдання:

  1. Розробити систему заходів для дітей з національно-патріотичного та громадянського виховання на краєзнавчому матеріалі.

  2. Створити в дошкільному закладі атмосферу соціально-емоційного благополуччя, насичену цікавими подіями, святами для формування у дітей відповідних почуттів і ставлень (приязнь, вірність, почуття власності відповідальності, та усвідомлення того, що ти свій, ти потрібен) що закладають початки патріотизму.

  3. Популяризувати через засоби масової інформації, сайти цікаві форми методичної роботи з педагогами, дітьми, батьками та громадськістю.

  4. Здійснити моніторинг результативності системи національно-патріотичного виховання на краєзнавчій основі.

Учасники проекту: педагогічний колектив дошкільного закладу, діти дошкільного віку, батьки, учні початкової ланки освіти, позашкільний клуб «Сучасник», громадськість.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page