top of page

«Квітка-душа»

З 01.02.2018р до 08.03.2018р в дошкільному закладі «Зоряний» відбувся духовно-освітній проект «Квітка-душа». Не випадково його завершальним етапом стали свята, які пройщли в садочку до 8 березня, бо жінка-мати це і є квітка-душа, яка несе радість народження життя, любов, добро, ніжність, ласку, турботу.

Мета проекту полягала у створенні банку творчих ідей педагогів закладу щодо формування духовних якостей у дітей раннього віку, дошкільного віку та у дітей з порушенням інтелекту в різних видах діяльності і через різноманітні форми і методи роботи.

В рамках проекту була оформлена виставка творчих робіт, в якій брали участь батьки вихованців, учні шкіл №63 та №64 та студенти Маріупольського Державного університету спеціальності «Дошкільна освіта» (старший викладач Березіна Ольга Олексіївна). На виставці були представлені малюнки, творчі вироби "квітки-душі" з паперу, фетру, фоамаріну, пластиліну, шпону, тканини, вишивки нитками, бісером. Кожний учасник виставки вклав в свою роботу частинку своєї душі. Виставка викликала інтерес і найприємніші враження у всіх глядачів.

Педагоги закладу вирішували завдання проекту через різноманітні форми і методи роботи: в комплексних, сюжетних та інтегрованих заняттях, динамічній прогулянці, під час спостережень в природі, в інтелектуальній грі КВЕСТ,

дослідницько-пошуковій діяльності, трудовій, художньо-естетичній, ігровій в (дидактичних та сюжетно-рольових іграх), в сценаріях свят до 8 березня та музичній казці.

Багато добрих справ зробили діти з педагогами впродовж проекту. Цікаві, нетрадиційні форми і методи роботи, які використовували педагоги, зворушили тендітні струнки дитячої душі, викликали різноманітні емоції і враження. Через дослідницько-пошукову діяльність дошкільнята вирощували своїми добрими вчинками «квітку-душі», «кристали доброти», побачили скільки тепла і світа приносить навколишнім добра людина, як серце стукає та від радощів і наповнюється світлом після добрих вчинків. Діти вчилися допомагати, творити добро для інших, віддячувати за турботу, співчувати, дарували тепло серця, своєї душі.

Атмосфера добра, душевного тепла, піклування, милосердя, співчуття, якою був наповнений дитячий садок впродовж проекту, сприяла появі в садочку «ДИВА». В лютому місяці, під віконцем, на шлаку, притулившись до стіни дошкільного закладу, розквітла травнева квіточка кульбабка. Поява цієї квіточки викликала здивування, відчуття піднесення як у дітей, так і у дорослих. Ця маленька квіточка кульбаба - символ сонця і тепла, довела всім, що ДОБРІ ДІЛА ТВОРТЬ ДИВА!

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page